Ingyenes webinar! Hogyan válhatunk gyermekeink legjobb szüleivé, hogy őszinte és szeretetteljes kapcsolatot teremthessünk velük? Kattints ide!

Gyermek SzomatoDráma (csoportos)

18.000 Ft

Gyermek SzomatoDráma 6-12 éves korosztály számára. Miben segít gyermekednek ez a program? Fizikai panaszok, szorongásos tünetek, mint -tikkelés, körömrágás, hajtépés, dühkitörés, álmatlanság stb.- viselkedési zavarok, allergia, csoportba való beilleszkedés, tanulási nehézségek, stb…esetén.  A Gyermek SzomatoDráma játékos, önismereti és terápiás módszerekkel segít feloldani, elsimítani az érzelmi feszültségeket és ezáltal egy boldogabb, felszabadult állapotot létrehozni.

Kérlek, válassz időpontot:

Product total
Options total
Grand total

Visszajelzések gyerekektől:

 

A programjainkon, a gyógyító játék keretein belül inspirált helyzetbe kísérjük a gyerekeket, ahol be tudnak lépni saját belső világukba, hogy személyes kapcsolatot alakítsanak ki tüneteikkel. Célzott önismereti játékok segítségével (rajzolás, kivetítés, szerep játék stb.) arra bíztatjuk őket, hogy kijátsszák magukból mindazon érzéseiket, amelyekre talán szavaik sincsenek. Teret kapnak arra, hogy megélhessék és beszélhessenek az őket foglalkoztató dolgokról, hogy elháruljanak az akadályok és beindulhassanak az öngyógyító folyamataik.

A gyermek, mivel még kicsi nehezen tud megküzdeni egyedül a feszültségével. Mély belső frusztrációra, szorongásra gyanakodhatunk, ha megjelenik nála a dadogás, tikkelés, körömrágás, kényszeres mozgás vagy hangadás, vizelet és széklet zavar, túlzott félénkség, visszahúzódás, tanulási-koncentrálási nehézség, bűntudat, stb…

A SzomatoDráma csoportjainkon megteremtjük számukra azt a biztonságos közeget, ahol imádnak lenni, ahol újra érezhetik, hogy eredendően jók úgy ahogy vannak, mindazzal együtt, ami bennük van, hogy alanyi jogon jár nekik a szeretet és a tisztelet.  Emlékeztetjük őket arra az életérzésre, ami alapból bennük van, a spontaneitásra, játékosságra, örömre, kíváncsiságra, lendületre, bátorságra, kreativitásra…hiszen mi másra lenne szükségük, mint hogy gyerekek legyenek.

A gyógyító SzomatoDráma játékok révén ráhangoljuk őket a saját lelkükre, erejükre

Megtapasztalják, hogy hozzáférhetnek erőforrásaikhoz, élményt kapnak arról, hogy mennyire fontos a kis személyük és milyen nagyon szerethetőek.

 A hordozott mintáink alapján jó, ha tudjuk, hogy a gyermekeink reaktív üzemmódban vannak velünk. Reagálnak az őket körülvevő világra. Ezt egészen kamasz korig bátran „használhatjuk” is, hiszen hatalmas tanítóink. Ha nyitottak vagyunk rájuk, ha a viselkedésük mögé tudunk nézni, talán azt is megérezhetjük, hogy mire vágynak, mit szeretnének kommunikálni nekünk (rólunk is).

A legfontosabb dolog, hogy bármit is érezzen, annak adjunk teret, engedjük meg, legalizáljuk az ő érzéseit. Különben egyedül marad vele.

Érezheti úgy magát, ahogy van!!

 Szülőként ezt nagyon nehéz megtenni, hiszen minden rosszból, negatív érzésükből szeretnénk mielőbb kisimogatni őket, és ez a legtöbb is, amit ebben a minőségünkben tehetünk!

Mi, szakemberek azonban abban segítünk nekik, hogy hagyják felszínre jönni azt, amiben vannak és ebben mi ott leszünk mellettük, kísérjük őket a saját maguk feldolgozása felé.

A szülőknek fontos, hogy ők maguk is legyenek nyitottak saját magukra, a változásra, tudatosabbak a saját világuk működésére. Hiszen a gyermek belső magját tudjuk mi dédelgetni, de ha a környezete nem változik és visszakerül folyton ugyanabba a helyzetbe, ő egyedül nem fogja tudni megváltoztatni a világát. Mert kicsi még. És mert tele van a világa tekintélyszemélyekkel.

Gyermek SzomatoDráma program

Szeretettel várjuk gyerkőcödet Varázsszőnyegünkön, ha testi-lelki-viselkedésbeli zavarok nehezítik a mindennapjaitokat.

Ha szeretnéd, hogy gyermeked:- kijátssza magából a szorongást,
– beszélhessen az érzéseiről és kimondhassa, ami neki fáj, ami zavarja őt
– kapcsolatba kerüljön testi tüneteivel,
– s ezek által beindulhassanak öngyógyító folyamatai,Akkor ez a program nektek szól!

Ajánlott korosztály: 6-12 évesek

A gyógyító játékokban megoldást keresünk a gyermek problémájára, reményt adunk neki, segítünk abban, hogy az energiáit a tünetek helyett a saját fejlődésére fordíthassa.

„Gyógyító Játék előnyös „mellékhatása”, hogy segíthet egyes gyermekbetegségek, viselkedészavarok, szorongások, krónikussá vált tünetek enyhítésében, mindenekelőtt azáltal, hogy a tünetek sajátos nyelvét megértve azonnal megtalálhatjuk az összefüggést a gyermek testében, viselkedésében és a lelkében zajló folyamatok között. Továbbá a Gyógyító játékok azonnali lehetőséget kínálnak a cselekvésre, a megoldásra. A gyermek így bátorítást kap intuíciója használatára, a saját lelki erejére való támaszkodásra, erősítve ezzel az egészséges önbecsülést és az életrevaló, derűs énképviseletet” Pataki Bea

Gyermek SzomatoDráma Segítőim

Szilágyi Zsuzsa bemutatkozása

2015-ben találkoztam először a Szomatodrámával, ami valami olyan elemi erővel hívott, hogy tudtam, ez az a módszer, amivel dolgom van. A rengeteg saját élmény során csodálatos volt megtapasztalni, hogyan indíthatja el az öngyógyítási folyamatokat, ha kapcsolódom a testemmel, figyelek a jelzéseire, kommunikálok vele.

A módszer működési alapmechanizmusa, hogy visszatérjünk ahhoz a gyermeki, játékos énünkhöz, aminek egykor birtokában voltunk. Éppen ezért szeretek nagyon a gyermekekkel foglalkozni. Nekik és velük együtt nekünk is eredendően működik ez a részü(n)k.

Hiszem, hogy minden gyermek egyedi és megismételhetetlen. Minden gyermek hordozza a saját és a környezete „témáját” is, melyek időről-időre testi tünetek, betegségek formájában hívhatják a figyelmünket. A testük üzen róluk és rólunk is.

Hihetetlen boldogsággal tölt el, hogy ma egyre több szülő nyitott arra, mi zajlik a gyermekében, s hiszem, hogy ez által arra is, mi zajlik bennük. Mert a legfontosabb, hogy a korosztály, akikkel foglalkozunk reaktív üzemmódban vannak. Reagálnak az őket körülvevő világra, a világukban lévő tekintélyszemélyekre, így rengeteg visszajelzést adnak.

Mi egy-egy foglalkozáson segítünk nekik megélni eredendő jóságukat, releváns érzelmeket mindazzal együtt, amit tartalmaznak. Segítünk rátalálni belső erejükre, amit visszahelyezve a külvilágba elő tudnak hívni egy-egy korábban megélt nehéz helyzetben.

Hálás szívvel hordozom azokat a csodás mosolyokat és szavakat, amit egy-egy programról távozóban lévő gyerkőctől kapunk.

Várjuk a te csemetédet is szeretettel!

Kapcsolódó szolgáltatások:

Értékelések:

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gyermek SzomatoDráma (csoportos)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük