Ingyenes webinar! Hogyan válhatunk gyermekeink legjobb szüleivé, hogy őszinte és szeretetteljes kapcsolatot teremthessünk velük? Kattints ide!

Rólam

Szia! A nevem Kóka Izabella, a Te minősített SzomatoDráma Játékvezetőd

A napokban valaki megkérdezte tőlem, hogy körülbelül mennyi SzomatoDráma játékot vezettem. Meglepett a kérdés, de kíváncsivá is tett, ezért próbáltam utánaszámolni. Óvatos becsléseim szerint is közel ezer Játékvezetés áll a hátam mögött. Izgalmas volt kalandozni a gondolataimban, visszarepülni az első játék élményemhez, ami azóta is velem van a katartikus pillanataival együtt. Emlékszem a döbbenetre amikor a tüneteim mögött életem kulcs szereplőit és az aktuális konfliktusaimat véltem felfedezni, melyek a gyerekkoromba vezettek vissza.

Azóta rengeteg tudással és saját élménnyel gazdagodtam, de még mindig csillogó szemmel és nyitott szívvel kísérem a folyamatokat és lenyűgözve figyelem, ahogyan egy-egy tünetbe zárt történetből különleges életek, sors mintázatok bomlanak ki. 

 Az évek alatt vezetett játékok alatt megtapasztaltam, mennyire sokszínűek vagyunk, hogy a fájdalmainknak milyen mély rétegei vannak, és a különböző életútjaink ellenére mégiscsak van valami közös bennük. Mindannyiunkat értek veszteségek, találkoztunk kihívásokkal, szerettünk, féltünk, küzdöttünk, voltak megterhelő időszakaink és ha ezeket az élményeket nem tudtuk feldolgozni, bármikor aktiválódhatnak, különböző fizikai vagy lelki elakadás formájában.

A SzomatoDráma játékokban lehetőségünk van kapcsolódni a belső világunkkal az eltemetett, emlékeinkkel, melyek sejt szinten tárolódnak a testünkben és alapvetően határozzák meg életminőségünket.  

Közelebb kerülünk megtagadott részeinkhez, sajátunkként tekintünk rájuk, elfogadjuk, megszeretjük és magunkba integráljuk őket. A szétszakítottság illúziójából újra visszatalálunk az egységbe önmagunkon belül. Gondolhatunk úgy a Gyógyító Játékokra, mint egy szoftverfrissítésre, ahol felülvizsgáljuk a régi hitrendszereinket, kondicionált mintáinkat, melyeket újra írunk, újra huzalozunk, teret adva ezzel egy teljesen friss szemléletmódnak. 

Szereplőink visszajelzései szerint a Varázsszőnyegünkön játszani olyan, mintha egy puha felhőn ülve kémlelnék a valóságot.  Bármilyen nehéznek is tűnik a játék, a megélt szerepek, mégis teljes biztonsággal mutathatják meg magukat, mert elfogadás és nagyrabecsülés fogadja mindazt, amit meg tudnak osztani velünk.

Egy hely, ahol a csodák történnek.

Kóka Izabella

Minősített SzomatoDráma Játékvezető