Ingyenes webinar! Hogyan válhatunk gyermekeink legjobb szüleivé, hogy őszinte és szeretetteljes kapcsolatot teremthessünk velük? Kattints ide!

Hogyan kezeljük a gyermek dühkitöréseit, agresszív viselkedését?

Kedvesek   

Gyermek SzomatoDráma programijainkon gyakran előkerül az agresszió témája. Ilyenkor joggal merül fel a kérdés, hogy mit kezdjünk vele, hogyan kezeljük.

Szülőként, talán meg is rémülünk, tehetetlennek érezzük magunkat

Mikor azt látjuk, hogy az imádott csemeténk kifordulva önmagából csapkod, hisztizik, esetleg fizikailag is bánt valakit. Mit tehetünk ebben az esetben, hogyan kezeljük a gyermek dühkitöréseit?

Ismerd meg a gyermek SzomatoDrámát (kattints ide)!

Nos, talán az egyik legnehezebb egy ilyen feszült helyzetben, hogy mi felnőttek, (amennyire lehetséges) higgadtak tudjunk maradni.

Ha mi is elragadtatjuk magunkat nem tudjuk megnyugtatni a gyermeket. Meg kell tudnunk tartani és elhordozni a gyermek dühét bármennyire is nehéznek tűnik az adott helyzetben.

A felnőtt nyugalmából tud Ő is példát meríteni ahhoz, hogy meg tudjon békélni

Ha empatikusak vagyunk vele és validáljuk az érzéseit, sokkal hamarabb érünk el eredményt, hiszen gondoljunk bele, mikor mi vagyunk nagyon idegesek és azt mondják nekünk, hogy „nyugodjunk meg, mert nem ér ez a helyzet annyit, hogy dühöngjünk” csak olaj a tűzre. 

Fokozottan igaz ez a gyermekekre is. Ezért, ha lehetséges kerüljük az érvénytelenítést. Ha már úgy adódott, hogy belekerültünk düh cunami közepébe beszéljünk hozzá finoman, de határozottan, pl „értem, hogy most nagyon mérges vagy, hogy elvette Pistike a játékodat, de akkor sem ütheted meg, mi lenne, ha…” és itt felajánlani valami konstruktív megoldást, ahol le tudja vezetni a feszültségét.

Az egyik legjobb módszer, ha arra bíztatjuk őket, hogy fizikai úton, nagy intenzitású mozgásokon keresztül szabaduljanak meg az őket kínzó érzésektől, pl. levegőbe, lufiba, párnába való boxolás stb…

És ne feledjük, hogy még kicsik, nagy szükségük van az őket értő-érző felnőttekre, hogy fel tudják dolgozni, hogy meg tudjanak birkózni a frusztrációjukkal, félelmeikkel, indulataikkal. 

A Gyermek SzomatoDráma programjainkon célzott önismereti játékokkal feltérképezzük, hogy mi rejlik a kis belső világukban

Mi foglalkoztatja őket, teret adunk nekik, hogy ezeket biztonságos keretek között kijátszhassák,

segítünk rátalálni az erőforrásaikra, megerősítést kapnak, amiben úgy érezzük, hogy nehezebben megy nekik, mindezt úgy, hogy ebből Ők ebből csak annyit érzékelnek, hogy itt van „Két kedves néni és játszik velünk.”

Szeretettel várjuk a te gyerkőcödet is, ha úgy érzed, hogy ez a program hozzájárulhat ahhoz, hogy az ő kis lelki játszóterében a derű, a móka, az örömteli kacagás újból mindennapos vendég legyen.

Ismerd meg a gyermek SzomatoDrámát (kattints ide)!

Öleléssel Iza

Ha pedig szülőként, gondozóként azt tapasztalod, hogy gyakran bevonódsz a gyerek indulataiba, ha pöccre robbansz, amint megjelenik nála ez a fajta viselkedés, érdemes megvizsgálni, hogy milyen fel nem dolgozott sérülések, munkálkodnak a lelked mélyén. 

Ha kíváncsi vagy és szeretnél rálátni a negatív mintázatok gyökerére és ezeket meghaladva egy új nézőpontot befogadni szeretettel várlak a felnőtt Szomatodráma programon. A varázslás itt is garantált.  

A varázslatos felnőtt SzomatoDrámát itt éred el.

SzomatoVarázs Kóka Izabella - SzomatoDráma

Szia! A nevem Kóka Izabella, a Te minősített SzomatoDráma Játékvezetőd

Köszönöm, hogy olvasod a blogot és követsz minket. Résztvevőink visszajelzései szerint a Varázsszőnyegünkön játszani olyan, mintha egy puha felhőn ülve kémlelnék a valóságot. Bármilyen nehéznek is tűnik a játék, a megélt szerepek, mégis teljes biztonsággal mutathatod meg önmagad, mert elfogadás és nagyrabecsülés fogadja mindazt, amit meg tudsz osztani velünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 +
Résztvevői mosoly
0 +
Elégedett résztvevő
0 +
játék levezetése
0 +
Év szakmai tapasztalat